Popis
![]() |
ODRODA: Mandilaria a Merlot |
![]() |
CUKORNATOSŤ: suché |
![]() |
FARBA: červené |
![]() |
ROK: 2018 |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
OBJEM: 0,75 l |
![]() |
OBSAH ALKOHOLU: 13,5 % |
![]() |
TYP: akostné odrodové |
![]() |
VHODNOSŤ K JEDLU: k divine, jahňaciemu a syrom |
Tatakis Winery, Kokkini Porta
Na slnkom zaliatom ostrove Rhodos sa darí viničom Mandilaria a Merlot, z ktorých sa vyrába červené víno Kokkini Porta Tatakis. Vynikajúce víno zreje v dubových sudoch 12 mesiacov, je sýto červené a má výrazné telo. Buket cuvée nekompromisnej Mandilaria a zamatového Melotu je preplnené zrelým lesným ovocím, čerešňami a vôňami vanilky. Vyvážená štruktúra kyselín pôsobivo harmonizuje s jemne ovocnými arómami.
Červené víno Kokkini Porta od Tatakis je vhodné podávať pri teplote 16 až 18 °C k pokrmom z diviny, jahňaciny a syrom s modrou plesňou.