David-Winter

David Winter
General Manager, Professional Sommelier

Už počas stredoškolského štúdia trávil polovicu roka vo Švajčiarsku, Taliansku a Grécku. Popri práci v zahraničí a štúdiu úspešne absolvoval barmanský a someliérsky kurz.

V roku 2007 získal certifikát od Asociácie someliérov Slovenskej Republiky „Sommelier – Professional“ a neskôr aj prestížne ocenenie GURMÁN AWARD – ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva.

Pôsobil ako „area“ manažér v spoločnosti IN VINO (dnes ELESKO), v roku 2012 prijal ponuku na pozíciu obchodného riaditeľa vo vinárstve Vinidi, a nakoľko sa David chce neustále posúvať dopredu, otvoril so svojou sestrou vínotéku.

Dnes David vlastní a pracuje ako CEO v spoločnosti WINE EXPERT a venuje sa prezentovaniu a propagovaniu slovenských vín nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V priebehu roka absolvuje niekoľko zahraničných výstav na Slovensku, v Európe a tiež v Ázii.

Tomas-Vysvader

Tomáš Vyšvader
F&B manager, Professional Sommelier

Víťaz Majstrovstiev Slovenska v someliérstve, Majster Slovenska v sekaní sektov.

Držiteľ rekordu v sabráži – najväčšia fľaša Champagne (9 litrov) odseknutá v nadmorskej výške 1670 m n. m.
Držiteľ certifikátu Sommelier Professional.

Dlhoročný zakladajúci člen ASSR a akreditovaný lektor juniorských aj profesionálnych someliérskych kurzov.
Tomáš je skutočným vínomilcom, pre ktorého je práca zároveň vášňou, bez ktorej si už nevie predstaviť svoj život. Preto sa obklopuje aj ľuďmi, ktorí zdieľajú podobné emócie a zážitky.

Rád získava nové informácie a zúčastňuje sa rôznych someliérskych podujatí, kde si vymení nové trendy, poznatky a predegustuje vína s priateľmi. Pre Tomáša je svet vína, nápojov a gastronómie celoživotným učením, objavovaním, skúšaním a cestovaním po celom svete.

Marek-Hvolka

Marek Hvoľka
Sales manager, Professional Sommelier

Už počas štúdia sa rozvíjal v barmanských a someliérskych kruhoch a absolvoval rôzne odborné súťaže.

Po ukončení školy sa rozhodol zúročiť svoje skúsenosti aj v zahraničí. Postupne sa zdokonaľoval, cestoval za vinármi a spoznával rôzne štýly vín a vinárov. Tak sa z práce stala záľuba, koníček a životný štýl, ktorý ho neustále ženie vpred.

Marekovým cieľom je, aby slovenský národ a milovníci vína začali viac vyhľadávať slovenské malé lokálne vinárstva, aby objavili lahodné chute ich vín a krásu domácich vinohradov, aby podporili vinárov svojej rodnej zeme.

Marian-Pavlovic

Marián Pavlovič
Professional Sommelier

2015 Majstrovstvá Slovenska sekanie sektov 3. miesto
2016 Majstrovstvá Slovenska sekanie sektov 2. miesto

Práca s ľuďmi ho vždy lákala, preto po vyštudovaní školy bolo jeho pôsobenie v gastronómií jasným smerom. Skúsenosti zbieral aj v rakúskych Alpách a stále viac a viac sa zameriaval na oblasť vína. Až sa úplne špecializoval a získal certifikát Profesionálny someliér – Enológia a certifikát Gastronómia a víno.

Navštevoval vinárov, chodil na rôzne degustácie a čítal mnoho kníh. Dnes vie, že urobil správne. Víno je jeho vášeň a všetko, čo súvisí s prácou someliéra, ako aj ušľachtilé destiláty, cigary a káva.

Dnes to nie je len o chodení do práce, každý deň mu prinesie niečo nové. Plánuje v tejto krásnej profesií naďalej pokračovať, prekonávať výzvy, plniť si sny a robiť ľudom radosť.

Miroslav-Balazik

Miroslav Balážik
Sales Manager, Professional Sommelier

Tomas-Sajgal

Tomáš Šajgal
Brand Ambassador, Professional Sommelier

Tomáš patrí medzí jednoznačných nadšencov dobrého jedla a nápojov. Pôsobil v reštaurácii FOU ZOO ako Floor Manager a počas svojho pôsobenia v gastronómii získal ocenenie Majster sabráže Slovenskej Republiky či ocenenie od prestížneho amerického magazínu Wine Spectator za stavbu vínnej karty.

Dekantovanie šumivého vína, miešanie vlastného cuvée alebo škola sabrage len dopĺňajú jeho portfólio poskytovaných služieb pre gastronomické prevádzky.

Róbert Páleník
Sales Manager, Professional Sommelier

Nevyštudoval síce žiadnu školu so zameraním na gastronómiu, bolo to strojárstvo, no vzťah k vínu sa stal jeho celoživotnou vášňou a záľubou. Začínal v Prievidzi, v roku 1999 skúsil šťastie v Španielsku. V roku 2006 získal certifikát ako someliér profesionál a od roku 2011 zastáva v Asociácii someliérov Slovenska post riaditeľa pre regióny. Zúčastnil sa viacerých profesionálnych súťažiach doma aj vo svete. Podľa Róberta je jedna vec víno popíjať a druhá vínu rozumieť. Podľa jeho názoru jeden, možno ani dva či tri ľudské životy by nestačili na to, aby sme úplne rozumeli vínu. My však vieme, že Róbert vínu rozumie, a to nielen vďaka jeho intenzívnemu štúdiu, ktorému sa venuje už niekoľko rokov, ale aj citu a pokore, ktorú v sebe nosí.

KONTAKTUJTE NÁS

Najviac ľúbivé vínka

WineExpertletter

Prihláste sa do nášho newslettera a buďte v obraze!

WineExpertkontakt

+421 917 779 888
obchod@wineexpert.sk
Bratislavská 49/B, 841 06, Bratislava

Facebook - WineexpertInstagram - WineexpertYoutube - Wineexpert

WineExpert.sk

Predmetom obsahu nasledujúcich stránok sú alkoholické nápoje. Prezeranie obsahu na týchto stránkach vyžaduje plnoletosť. Prosím, potvrďte svoj vek.