David-Winter

David Winter

General Manager, Professional Sommelier

Už počas stredoškolského štúdia trávil polovicu roka vo Švajčiarsku, Taliansku a Grécku. Popri práci v zahraničí a štúdiu úspešne absolvoval barmanský a someliérsky kurz.

V roku 2007 získal certifikát od Asociácie someliérov Slovenskej Republiky „Sommelier – Professional“ a neskôr aj prestížne ocenenie GURMÁN AWARD – ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva.

Pôsobil ako „area“ manažér v spoločnosti IN VINO (dnes ELESKO), v roku 2012 prijal ponuku na pozíciu obchodného riaditeľa vo vinárstve Vinidi, a nakoľko sa David chce neustále posúvať dopredu, otvoril so svojou sestrou vínotéku.

Dnes David vlastní a pracuje ako CEO v spoločnosti WINE EXPERT a venuje sa prezentovaniu a propagovaniu slovenských vín nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V priebehu roka absolvuje niekoľko zahraničných výstav na Slovensku, v Európe a tiež v Ázii.

somelier-Robert-Palenik

Róbert Páleník

Sales Manager, Professional Sommelier

Nevyštudoval síce žiadnu školu so zameraním na gastronómiu, bolo to strojárstvo, no vzťah k vínu sa stal jeho celoživotnou vášňou a záľubou. Začínal v Prievidzi, v roku 1999 skúsil šťastie v Španielsku. V roku 2006 získal certifikát ako someliér profesionál a od roku 2011 zastáva v Asociácii someliérov Slovenska post riaditeľa pre regióny.

Zúčastnil sa viacerých profesionálnych súťaží doma aj vo svete. Podľa Róberta je jedna vec víno popíjať a druhá vínu rozumieť. Podľa jeho názoru jeden, možno ani dva či tri ľudské životy by nestačili na to, aby sme vínu úplne rozumeli. My však vieme, že Róbert vínu rozumie, a to nielen vďaka jeho intenzívnemu štúdiu, ktorému sa venuje už niekoľko rokov, ale aj citu a pokore, ktorú v sebe nosí.

Tomas-Vysvader

Tomáš Vyšvader

F&B Manager, Professional Sommelier

  • Víťaz Majstrovstiev Slovenska v someliérstve, Majster Slovenska v sekaní sektov,
  • Držiteľ rekordu v sabráži – najväčšia fľaša Champagne (9 litrov) odseknutá v nadmorskej výške 1670 m n. m,
  • Držiteľ certifikátu Sommelier Professional.

Dlhoročný a zakladajúci člen ASSR a akreditovaný lektor juniorských aj profesionálnych someliérskych kurzov.
Tomáš je skutočným vínomilcom, pre ktorého je práca zároveň vášňou, bez ktorej si už nevie predstaviť svoj život. Preto sa obklopuje aj ľuďmi, ktorí zdieľajú podobné emócie a zážitky.

Rád získava nové informácie a zúčastňuje sa rôznych someliérskych podujatí, kde si vymení nové trendy, poznatky a predegustuje vína s priateľmi. Pre Tomáša je svet vína, nápojov a gastronómie celoživotným učením, objavovaním, skúšaním a cestovaním po celom svete.

Marek-Hvolka

Marek Hvoľka

Sales Manager, Professional Sommelier

Už počas štúdia sa rozvíjal v barmanských a someliérskych kruhoch a absolvoval rôzne odborné súťaže.

Po ukončení školy sa rozhodol zúročiť svoje skúsenosti aj v zahraničí. Postupne sa zdokonaľoval, cestoval za vinármi a spoznával rôzne štýly vín a vinárov. Tak sa z práce stala záľuba, koníček a životný štýl, ktorý ho neustále ženie vpred.

Marekovým cieľom je, aby slovenský národ a milovníci vína začali viac vyhľadávať slovenské malé lokálne vinárstva, aby objavili lahodné chute ich vín a krásu domácich vinohradov, aby podporili vinárov svojej rodnej zeme.

Misko Lacko vinoteka

Michal Lacko

Professional Sommelier

  • Kaplan Business School, Melbourne, Hotelierstvo a cestovný ruch,
  • Wine & Spirit Education Trust Level 3 Advanced Certificate, 2015 Melbourne Wine House.

Michal zbieral skúsenosti po celom svete a stále viac a viac sa zameriaval na oblasť vína, až sa úplne špecializoval a dosiahol úroveň WSET 3. Zostavoval vínnu kartu aj pre prestížny Centara Grand Beach Hua Hin v Thajsku, ktorá získala ocenenie Award of Excellence Wine Spectator.

Medzi jeho obľúbené vína patria Hermitage a Cornas, ale rád vás prevedie svetom vína všetkých odrôd, ktoré plodí naša zem. Víno sa stalo Michalovou vášňou a všetko, čo súvisí s prácou someliéra. Svoje skúseností teraz odovzdáva ďalej a môžete sa s ním stretnúť v našej vínotéke či prečítať si jeho články na našom blogu.

Tomas-Sajgal

Tomáš Šajgal

Brand Ambassador, Professional Sommelier WSET 3

Tomáš patrí medzí jednoznačných nadšencov dobrého jedla a nápojov. Pôsobil v reštaurácii FOU ZOO ako Floor Manager a počas svojho pôsobenia v gastronómii získal ocenenie Majster sabráže Slovenskej republiky či ocenenie od prestížneho amerického magazínu Wine Spectator za stavbu vínnej karty.

Dekantovanie šumivého vína, miešanie vlastného cuvée alebo škola sabrage len dopĺňajú jeho bohaté portfólio poskytovaných služieb pre gastronomické prevádzky.

Miroslav-Balazik

Miroslav Balážik

Sales Manager, Professional Sommelier

KONTAKTUJTE NÁS

    Najviac ľúbivé vínka

    PEREG – Víno z čiernych ríbezlí

    6,12  s DPH

    Pereg

    SLOVENSKO

    Víno vyrobené výlučne z čiernych kultivarov ríbezlí s intenzívnou ríbezľovo-podmanivou vôňou, rubínovočervenou farbou...

    Viac info

    SWEET Pálava, bobuľový výber, 0,5 l

    4,80  s DPH

    Château Topoľčianky, 2020

    SLOVENSKO

    Pálava nádherne plnej jasnej zlatožltej farby. V príjemnej aromatickej vôni dominujú korenisté tóny s dozvukom ovocných tónov...

    Viac info

    Andrejka rosé

    6,70  s DPH

    PD Mojmírovce, 2020

    SLOVENSKO

    Nežné krehké šťavnaté víno nemôže mať tvrdý názov. Preto ANDREJKA! Plné drobného bobuľového ovocia...

    Viac info

    Pesecká leánka

    5,65  s DPH

    Chowaniec & Krajčírovič, 2020

    SLOVENSKO

    Táto odroda pochádza z Rumunska a Pesecká leánka je jeho slovenskou prezývkou. Víno má jemnú kvetinovo-ovocnú vôňu...

    Viac info