Popis
![]() |
ODRODA: rôzne |
![]() |
CUKORNATOSŤ: brut |
![]() |
FARBA: biele, ružové |
![]() |
ROK: kliknite na názov vína |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
OBJEM: 4×0,75 l |
![]() |
OBSAH ALKOHOLU: 10,5-12 % |
![]() |
TYP: PET-nat sekty |
![]() |
VHODNOSŤ K JEDLU: k šalátom, rybám a kuraciemu mäsu |
Prechutnajte sériu jedinečných sektov Pét-Nat, ktorá je špecializáciou vinárstva Bobulles. Výroba akostných šumivých vín tradičnou šampanskou technológiou sekundárneho kvasenia priamo vo fľaši, ktorému sa vinár Hacaj venuje už od roku 2000.
Všetky fázy tejto technologicky náročnej metódy robia vlastnoručne. Špecialitou ich portfólia šumivých vín sú mladé vína typu PET-nat (z fr. Pétillant naturel, teda prirodzene šumivé vína). Pri tejto starobylej metóde „predkov“ sa nedokvasený burčiak – rampáš uzavrie do fliaš a následne prirodzene kvasinky premieňajú cukor na bublinky, ešte v rámci primárneho kvasenia.
Balíček PET-nat sektov Bobulles obsahuje 4 x 0,75 l:
1x Pán Blanc, brut, biele /Chardonnay/
1x Pán Müller, brut, biele /Müller Thurgau/
1x Pán Oliver, brut, biele /Iršai Oliver/
1x Pán Noir, brut, ružové /Pinot Noir/
Pán Blanc, brut, biele /Chardonnay/
Perlivé víno vyrobené z odrody Chardonnay metódou ancestrale. Produkt primárneho kvasenia vo fľaši. Pét-Nat alebo Pétillant Naturel v preklade znamená prírodne resp. prirodzene šumivé.
Pán Müller, brut, biele /Müller Thurgau/
Pét-Nat z odrody Müller Thurgau má výrazne ovocný profil s jemnými tónmi burčiakových kvasiniek. V chuti dominujú citrusy a baza.
Pán Oliver, brut, biele /Iršai Oliver/
Pét-Nat z aromatickej skorej odrody Iršai Oliver má nezameniteľnú chuť tropického ovocia s náznakom žihľavy a korenia.
Pán Noir, brut, ružové /Pinot Noir/
Perlivé víno z odrody Rulandské modré vyrobené metódou rurale (rurálna). Produkt primárneho kvasenia vo fľaši. Rurálna metóda je najlacnejšia, nakoľko pri nej prebieha iba primárna fermentácia hroznových muštov najmä aromatických odrôd, z ktorých v izobarických podmienkach kvasenia vynikajúci oxid uhličitý neuniká, ale sa viaže (avšak v porovnaní s druhotným kvasením len v obmedzenom množstve). Na tejto najstaršej vidieckej metóde výroby šumivého vína sú založené napríklad Asti Spumante, Moscato d’Asti, sekt Hubert de Luxe a ďalšie aromatické šumivé vína.