Popis
![]() |
ODRODA: Corvina Veronese, Rondinella |
![]() |
CUKORNATOSŤ: suché |
![]() |
FARBA: červené |
![]() |
ROK: 2023 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
OBJEM: 0,75 l |
![]() |
OBSAH ALKOHOLU: 13,22 % |
![]() |
TYP: akostné odrodové víno |
![]() |
VHODNOSŤ K JEDLU: králik, grilované mäso, plátky hovädzieho mäsa, stredne starý syr |
Valpolicella Classico Superiore DOC
Elegantná Valpolicella, ktorá spája sviežosť mladosti s noblesou tradície vinárstva Allegrini.
Vo vôni prináša jahody, čerešne a červené slivky, doplnené o náznaky sušenej ruže a jemného dubu. Chuť je elegantná, svieža, s harmonickými tanínmi a dlhým ovocným záverom, ktorý vás prirodzene pozýva k ďalšiemu dúšku.
Tento ročník priniesol chladnejšiu jar a výzvy s daždivým počasím, no vďaka precíznej práci vo vinici dosiahli dokonalé dozretie hrozna. Výsledkom je víno s výbornou rovnováhou, šťavnatosťou a eleganciou.
Hrozno pochádza z kopcovitej oblasti Grola v srdci Valpolicelly, kde na vápencovo-hlinitých pôdach rastú 35-ročné vinice odrôd Corvina Veronese a Rondinella. Ručný zber prebieha v druhej dekáde septembra, keď sú hrozno aj arómy v ideálnej rovnováhe.
Po 9-dňovej fermentácii v nerezových tankoch pri teplote 25–31 °C víno zreje 6 mesiacov vo veľkých sudoch a následne 2 mesiace v betóne, čím získava svoju jemnosť a čistý prejav.
Vynikajúco sa hodí k tagliatelle s králičím ragú, hovädziemu carpacciu s parmezánom a hríbmi, jemným talianskym údeninám alebo rizotu s hubami a bylinkami.










